Dolar 32,3697
Euro 35,0071
Altın 2.325,73
BİST 9.097,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23 °C
Az Bulutlu

Şah Sultan ve Hatice'nin büyük sırrı

04.03.2014
A+
A-
Şah Sultan ve Hatice'nin büyük sırrı

TVAktuel Dizi Detay – Muhteşem Yüzyıl'ın Çarşamba akşamı yayınlanan 95. bölümü Hürrem Sultan ile Şah Sultan arasında büyük bir güç kavgasına ve karşılıklı entrikalara sahne oldu.

ŞAH SULTAN'IN BÜYÜK SIRRINI ANLATTI

Edirne'ye giderek Hürrem Sultan'ın aldığı borcun belgesini ve yolda kendilerine saldırttığını anlatan Şah Sultan, Hürrem'in cezalandırılarak Edirne'de kalmasını sağladı. Şah Sultan'ın kocası Lütfi Paşa'yla konuşan Hürrem, Hatice Sultan ile Şah Sultan arasındaki büyük sırrı anlattı. Lütfi Paşa'ya Şah Sultan'ın kendisini kullandığını söyleyen Hürrem, Hatice ve Şah Sultan'ın zamanında İbrahim Paşa'ya aşık olduğunu da anlattı. Lütfi Paşa ise duydukları karşısında büyük bir şok yaşadı.
ŞAH SULTAN'DAN RÜSTEM PAŞA'YA BÜYÜK TEKLİF

Şah Sultan ise Rüstem Paşa'dan Hürrem'i öldürmesini ve karşılığında kendisini Divan'a sokacağını söyledi. Rüstem Paşa ise Edirne'ye giderek bu durumu Hürrem'e anlattı. Ancak Rüstem Paşa'nın asıl büyük oyunu bölümün sonunda ortaya çıktı.

RÜSTEM PAŞA'NIN OYUNU SON SAHNEDE ORTAYA ÇIKTI
Aşık olduğu Mihrimah Sultan'la evlenmek isteyen Rüstem, Ayaz Paşa'ya Hürrem Sultan'ın emriyle Sultan Süleyman'a Mihrimah'la kendisinin evlendirilmesi için tavsiyede bulunmasını söyledi. Bu isteğini de Hürrem'e anlatan Rüstem Paşa, Mihrimah Sultan'la evlenmesi halinde Divan'a gireceğini ve düşmanlarına karşı çok güçlü bir duruma geleceklerini de söyledi.
Tarihte de Mihrimah Sultan'la evlenmiş olan Rüstem Paşa'nın bu planlarının ne olacağı ve Hürrem'in yeniden İstanbul'a ne zaman döneceği ise önümüzdeki haftalarda belli olacak.

ETİKETLER: , , , , ,
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.