Dolar 32,3821
Euro 34,9864
Altın 2.326,78
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22 °C
Parçalı Bulutlu

Derin Sular Latin Amerika'da

04.03.2014
A+
A-
Derin Sular Latin Amerika'da

Türk yapımı o dizinin ABD ve Latin Amerika'ya dağıtımı için anlaşma imzalandı.

ITV Inter Medya, dünya TV sektörünün en önemli organizasyonlarından birisi olan Miptv fuarında, Latin Amerika pazarına ilk Türk yapımı dizi film satışını gerçekleştirdi.  

ITV Inter Medya CEO’su Can Okan, Derin Sular dizisini Latin Amerika’ya götürmek için VIP2000 firması ile anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Gerçekleşen görüşmeler neticesinde, Türk menşeli formatların Latin Amerikan uyarlamaları sonrasında Miptv, Latin pazarına ilk Türk dizisinin girişine sahne oldu.

Fuarın ilk gününde gerçekleşen imza töreninde VIP 2000 ve ITV Inter Medya, Türk pembe dizisi Derin Sular’ın İspanyolca seslendirmesi ve ABD ve Latin Amerika’daki dağıtımı konusunda her iki taraf için de bir ilk olma özelliğindeki anlaşmayı imzaladılar.

ITV Inter Medya CEO’su Can Okan basına yaptığı açıklamada ‘’Latin Amerikan pazarı için 2 yılı aşkın süredir verilen emeklerin ve yapılan yatırımların sonucunu almış olmaktan çok mutluyuz. Bu Türk dizi söktörü adına çok önemli bir zaferdir’’ dedi.

Okan ayrıca  Derin Sular dizisi için “her biri 48 dakikalık 116 bölümden oluşan,  HD kalitesinde çekilmiş ve çok iyi bir hikayeye sahip, yüksek kaliteli bir yapım’’ ifadesini kullandı.  

VIP 2000 CEO’su Roxana Rotundo ise Türkiye ile olan ilişkilerine başlangıç olarak seçtikleri bu dizinin bölgedeki başarı potansiyelinin çok yüksek olduğunu vurguladı.

Rotundo ayrıca ‘’Latin Amerika Türk içeriklerinin bir süredir farkında. Biz de birçok ürünü değerlendikten sonra, karakterleri olduğu kadar hikayesi ile de en çok uluslararası görünüme sahip olduğunu düşündüğümüz Derin Sular dizisi için  ITV Inter Medya ile anlaşmakta karar kıldık” dedi.

‘’Deneyimlerimiz ve 2000 saatten fazla seslendirdiğimiz pembe diziler doğrultusunda inanıyoruz ki bu ürün gerçekten de Latin Amerika izleyicisine uyacak. Ana karakterlerden biri underground bir boksör. Bence bu konu Latin Amerika’da ilgi çekecektir’’ diye ekledi.

Rotundo’ya göre Türk yapımları Latin Amerika’da yavaş yavaş kendine yer edinecek.

İki yönetici de Cannes’da imzalanan bu anlaşmayı uzun sürecek bir ilişkinin başlangıcı olarak gördüklerini ifade ettiler.

Okan ‘’Bence Türk dizileri doğru seslendirildiği takdirde tüm Latin Amerika ülkelerinde başarıya ulaşacaktır. Biz kuvvetle inanıyoruz ki bu sadece bir başlangıç ve Latin Amerika pazarına sunacağımız daha pek çok Türk dizileri olacak‘’ dedi ve Rotundo ‘’bizim hedefimiz bu ilk pembe dizinin ikincisine, üçüncüsüne ve dördüncüsüne önderlik etmesidir’’ diye ekledi.

ETİKETLER: , , ,
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.