Dolar 32,3821
Euro 34,9864
Altın 2.326,78
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22 °C
Parçalı Bulutlu

Dizi oyuncuları ne kadar ücret alıyorlar?

04.03.2014
A+
A-
Dizi oyuncuları ne kadar ücret alıyorlar?

Yeni sezon dizileri yavaş yavaş belirirken oyuncuların ücretleri de ortaya çıktı. Yapımcıların sonbaharda başlayacak yeni sezon dizileri için ünlü yıldızların peşine düşmesi 'oyuncu borsası'nı hareketlendirdi.

Öyle Bir Geçer Zaman ki’nin Ali Kaptanı Erkan Petekkaya diziden ayrıldığında 35 bin lira kazanıyordu. Dila Hanım dizisine 55 bin liraya transfer oldu. Dizi önümüzdeki sezon ocak ayında sona erecek. Petekkaya’nın fiyatını 60 bin liraya çıkarması bekleniyor.

HT Magazin'den Oya Doğan'ın haberine göre, Gökçe Bahadır, Serenay Sarıkaya gibi isimler bölüm başı ücretlerini ikiye katlarken, Nurgül Yeşilçay ve Hande Ataizi gibi isimler fiyatlarında büyük indirime gitti. Beren Saat'in yeni fiyatı 60 bin TL..

Bizler yani izleyiciler için sezon sonu geldi ama televizyon sektörü için sezon şimdi başlıyor. Zira eylül dönemi için yayınlanacak dizilerin anlaşmaları bu aylarda imzalanıyor. Şu anda her yapım şirketinde hummalı çalışmalar var. Herkes yeni projesini iyi bir kanala pazarlamanın peşinde koşarken oyuncu borsasını da zirveye çıkarıyorlar. Fahriye Evcen'in fiyatı 20 bin TL..

Yapımcılarla oyuncular arasında süren sıkı pazarlığın sonucunda da imzalar atılıyor. Bazı oyuncular fiyatlarını yükseltirken, kimileri de indirim yoluna gitmek zorunda kalıyor. Hayat Bilgisi’nin Törpü karakteri olarak hayatımıza giren Gökçe Bahadır sonra Yaprak Dökümü’nün Leyla’sı oldu. Eylül sezonunda Uğur Yücel ve Binnur Kaya’yla rol alacak olan Bahadır haftada 40 bin lira kazanacak.

Muhteşem Yüzyıl’ın Kanuni Sultan Süleyman’ı Halit Ergenç diziye başladığında 25 bin lira alıyordu. Ancak her sezon fiyatını katladı. Bu sezon bölüm başı 50 bin lira alan Ergenç’in önümüzdeki sezon için 60 bin lira isteyeceği konuşuluyor.

Son olarak Salih Kuşu dizisinden 40 bin lira isteyen ama yapımcılardan olumsuz tepki alınca fiyatını aşağı çeken Hande Ataizi artık bölüm başı 30 bin lira istiyor.

BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.