Dolar 32,3821
Euro 34,9864
Altın 2.326,78
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22 °C
Parçalı Bulutlu

Tükenmişlik Sendromu'nun yakalanan ilk ünlü Dağhan Külegeç

04.03.2014
A+
A-
Tükenmişlik Sendromu'nun yakalanan ilk ünlü Dağhan Külegeç

TVaktuel.com ÖZEL HABER: Muhteşem Yüzyıl'ın güzel oyuncusu Meryem Uzerli'nin diziye ara vererek Almanya'da tedavi görmesine neden olan 'Tükenmişlik Sendromu' hastalağına daha önce de ünlü oyuncu Dağhan Külegeç yakalanmıştı.

'Survivor'ın yıldız isimlerinden oyuncu Dağhan Külegeç, hastalığı için “O hastalıkla boğuşurken kafa olarak bitmiştim. Sanki bir fille savaşıyordum. Fil beni eziyordu” demişti.                     

BÜYÜCÜYE GİTTİM

Dağhan, “Burnout (Tükenmişlik) sendromu yaşıyormuşum, kafa ve beyin olarak bitmişim.Bir fille savaşıyorsunuz ve o fil sizi hep eziyor. Kafam sürekli bir mücadele halinde, bir odayı temizlemek istiyorsanız nekadar pis olduğunun farkına varmanız lazım, yani bütün köşe dip ortaya çıkarmanız lazım ki ondan sonra bir temizlik yapabilesiniz. Psikologa gitmedim de büyücüye gittim, alternatif tıp uzmanına gittim bana çok faydası dokundu.Klasik anlamda baktığınız zaman bildiğiniz büyücü. Kuantum terapisi yaptı bana ve çok iyi geldi. 2,5 aydır yeni doğmuş gibiyim. Bundan 2,5 ay önce beni göresen bırak programına konuk almayı kanal binasından içeri sokmazdın” diyerek yanıt verdi. 

Burnout Sendromu Nedir

 
Tükenmişlik sendromu, kişiyi bedensel ve ruhsal olarak zorlayan bir etkene uzun süre maruz kalması sonrası ortaya çıkan tükenme halidir. Tükenmişlik sendromu, özellikle iş stresinin yoğun olduğu ve iş yükünün sürekli yüksek olduğu yerlerde çalışanlarda olmak üzere günümüzde oldukça yaygın görülen bir sendromdur.

 Tükenmişlik sendromunu ortaya çıkış nedeni tek başına iş yerindeki koşullar değildir. İş yeri koşulları kadar çalışanlara ait özellikler de tükenmilik sendromunun ortaya çıkmasını etkilemektedir. Tükenmişlik sendromu, “kendisinden, yaşamdan ve diğer insanlardan beklentileri yüksek olan”, “insanları önemseyen, onların beklentilerini/gereksinimlerini karşılamaya çalışan”, “insanlara değer veren”, “işini en iyi biçimde yapmaya çalışan”, “yaşamda yüksek hedefleri ve yüksek idealleri olan”, “yaptığı işe gelir getiren bir etkinlik olması yanında başka anlamlar da yükleyen”, “yaşadığı her sorunda kendini suçlamaya ve kendini olumsuz değerlendirmeye eğilimli”, “yetersizlik duygularına sahip”, “kolayca moral bozukluğu yaşayan”  kişilerde daha çok görülmektedir. Ayrıca kişinin iş yaşamı, aile yaşamı ve sosyal yaşam gibi birden çok alanda stres yaşatan olayla karşı karşıya kalması ve  stres yaşamaya yatkın bir kişilik yapısına sahip olması da tükenmişlik sendromunun ortaya çıkmasını kolaylaştırmaktadır.

 

BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.