Dolar 32,3821
Euro 34,9864
Altın 2.326,78
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22 °C
Parçalı Bulutlu

Okan Bayülgen’den TV 8 Kral Çıplak programında reytingte şike operasyonu ile ilgili açıklamalar

05.03.2014
A+
A-
Okan Bayülgen’den TV 8 Kral Çıplak programında reytingte şike operasyonu ile ilgili açıklamalar

TVAKTUEL.com ÖZEL HABER – Okan Bayülgen’in TV 8’deki Kral Çıplak programında reytingte şike operasyonuyla ilgili açıklamalar yaptı.

Son 20 yıldır Türkiye’nin bütün sosyo kültürel yapısının reytinglerle belirlendiğini söyleyen Bagülgen, yıllık 3 milyar dolarlık reklam pastasından daha fazla ve hızlı şekilde pay alınmaya çalışıldığını ifade etti.

OKAN BAYÜLGEN CANLI YAYINDA REYTİNGTE ŞİKE OPERASYONUNU DEĞERLENDİRDİ
VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Okan Bayülgen programında reyting operasyonuyla ilgili şunları söyledi:

“20 YILDIR TÜRKİYE’NİN SOSYO KÜLTÜREL YAPISINI REYTİNLER BELİRLEDİ”

“Herkes bu operasyonu konuşuyor. Fakat büyük kanallar bu önemli kendilerini birebir ilgilendiren reytingte şike operasyonunda evde yoklar. Bu da bana manidar geliyor. Reytingte yapım şirketleri reyting listelerini ele geçirip haksız kazanç elde etmekle suçlanıyor.
Son 20 yıldır Türkiye’nin bütün sosyo kültürel yapısını belirleyen reytingler. Dizilerde yavaş hareket edilmesine, haber ve tartışma programlarında ise arkadan birisi kovalıyormuş gibi konuşmamza neden olan alışkanlıkları kazanmamıza nedne olan reytingler. Eyvah reyting düşüyor kaygısı. Haber bültenlerinin yıllardır çığrından çıkmasına neden olan reytingler. Birbirinden iğrenç dizileri bize alıştıran, o kadar çok adından söz ediliyorki izlemezsem birşey kaçırıyormuşum hissine kapıldığı reytingler. 20 yıldız biçimlenen bir Türkiye ve sonunda ortaya çıkan, bu kadar yıldır bu konuda bağıran 2-3 kişiden biriyim. Sonuçta haklı çıktık. Keşke haklı çıkmasaydık da Türkiye böyle belirlenmiş olmasaydı.

ÜNLÜ DİZİLERE RATİNG GÖZALTISI – HABER

“10 SENEDE KAZANILACAK PARAYI 1 AYDA KAZANMA HIRSI”

Bayülgen “Burda sözü geçen yapım şirketleri çoğu yeni kurulmuş, geçmişi birkaç seneyi geçmeyen şirketler. Böyle büyük dizileri yapabilmeleri ancak televizyon yöneticilerinin siparişiyle mümkün, ardı ardında dizi yapmaları sağlanarak mümkün. AGB şirketinden birkaç kişi yada birkaç dizi yapımcısı değil söz konusu olan. Böyle bir sacayağının kurulması için ölçüm şirketindeki adam, yapım şirketindeki adam ve televizyonda bu işleri ısmarlayan adam gerekir. Karşısında ise reklam veren adam, reklamı pazarlayan adam ve seyirci vardır. Düzeni kuranlar ilk üçlüdür ama buna gerek yoktu. Bu diziler yapılmasa insanlar evden çıkıp konserlere tiyatrolara mı çıkacaktı tabiki hayır. Yine televizyonda ne varsa onu izleyecekti. Bu sadece 10 senede kazanacakları parayı 1 ayda kazanma hırsıdır.
Milyarlarca dolarlık Türkiye’deki reklam pastasından hızla ve en kısa şekilde yararlanma derdine düşme demektir” dedi.

“BU SİSTEMLE TÜRKİYE’DEKİ TV KANALI DENGESİ DEĞİŞMİYOR. KÜÇÜK KANALLAR HEP KÜÇÜK KALIYOR”

Okan Baygülgen ,”Türkiye’de 3 milyar dolarlık yıllık reklam pastası var. Bu 1 yıl süresince kanallar tarafından paylaşılıyor. Büyük pay alan kanallar büyük işler yapıyor ve seyirciye sunuyor. Dolayısıyla seyirci yine büyük işler yapan büyük kanalları daha çok izliyor ve reklam payının büyüğünü büyük kanallar alıyor. Küçük kanallar yine reklam pazarlayanın verdiği küçük paylarla yetiniyor. Türkiye’deki kanalların dengesi değişmiyor. Küçük kanallar hep küçük kalıyor. Sistem bu durumdayken, neden reytingte şike yapmaya gerek duyuyorlar ? ” diye konuştu.

CAN TANRIYAR’DA TELEFON BAĞLANTISIYLA PROGRAMA KATILDI

Programa telefonla katılan yapımcı Can Tanrıyar ise operasyonun kanallara uzanacağını tahmin ettiğini ifade ederek, çok şeyler bildiğini ve elindeki tüm belge ve bilgilerle polise yardımcı olacağını söyledi.

Can Tanrıyar yarın Organize Suçlar Şubesi’ne giderek elindeki tüm bilgi ve belgeleri sunacağını, son yıllarda bildiği herşeyi anlatarak yardımcı olacağını da açıkladı.

 

BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.