Dolar 32,3669
Euro 34,9566
Altın 2.325,55
BİST 9.153,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23 °C
Az Bulutlu

Rtük'ten İffet dizisine ceza geldi

05.03.2014
A+
A-
Rtük'ten İffet dizisine ceza geldi

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Star TV'de yayınlanan İffet dizisine evlilik ve sadakat kavramlarını yozlaştırdığı iddiasıyla 100 bin TL para cezası verdi.

İffet adlı dizi için “sevgi, sadakat ve evlilik kavramlarının yozlaşmasına ve sağlıksız ilişkiler kurulmasına sebep olabileceği” değerlendirmesini yapan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bu dizinin, çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel ve ahlaki gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıdığı ve bu kesimin izleyebileceği zaman diliminde yayımlandığı gerekçesiyle Star TV’ye 100 bin lira ceza verdi.

RTÜK uzmanları, 29.10.2011’de saat 19.55’te yayımlanan İffet’in 5. bölüm özeti üzerinden yine tartışma yaratacak bir rapor hazırladı.

Oyuncuların sıkça alkol tükettiklerine ve içki şişelerinin sık sık yakın çekimlerde gösterildiğine vurgu yapılan RTÜK raporunda, “erkek kardeşlerden Erhan’ın ağabeyi Ali İhsan’ın nişanlısına âşık olduğu ve cinsel birliktelik yaşadığı, bir gece kulübünde, parmaklıklarla çevrili localarda dans eden bikinili genç kızların striptizi andıran gösteriler yaptığı” anlatıldı.

Üst Kurul, Star TV’ye 6112 Sayılı RTÜK Kanunu’nun 8. maddesinin 2. fıkrası hükmü doğrultusunda ceza verilmesini kararlaştırdı. Üst Kurul, Star TV’ye daha önce benzer yayından dolayı ceza verildiğini belirterek, bu kez 99 bin 906 liralık idari para cezası verilmesini oyçokluğuyla benimsedi. Karara Ak Parti kontenjanından seçilen Vahap Darendeli ile CHP kontenjanından seçilen Süleyman Demirkan muhalefet şerhi koydu.
Önder Yılmaz – Milliyet Gazetesi

ETİKETLER: , , , ,
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.