Dolar 32,5025
Euro 34,7419
Altın 2.495,39
BİST 9.490,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15 °C
Az Bulutlu

Elektrik kesintisi Revolution dizisini akıllara getirdi

31.03.2015
A+
A-

Elektriksiz hayat nasıl olur? Revolution dizisi bunu anlatmıştı

Elektrik kesintisi Revolution dizisini akıllara getirdi

Türkiye’yi sarsan elektrik kesintisi akıllara Revolution dizisini getirdi!

TVAktuel.com ÖZEL-Salı sabah tüm Türkiye’de aynı anda yaşanan elektrik kesintisi ülke çapında büyük bir krize neden oldu. Elektriklerin her yerde kesilmesi, metroların çalışmaması, hastanelerin enerjisiz kalması ve iletişim hatlarında da meydana gelen aksaklıklar dünyaca ünlü Revolution dizisini akıllara getirdi.

2012 yılında Amerika’da NBC televizyonu için çekilen ve 2 sezon yayınlanan Revolution dizisinde tüm dünyada kesilen enerji kaynaklarından sonra yaşanan olaylar anlatılıyordu. J.J. Abrams’ın distopik bir senaryosu olan Revolution dizisinde dünya üzerindeki enerji kaynaklarının tükenmesinin ardından, hayatta kalmaya çalışan bir grup insanın mücadelesini anlatıyor ve yeni enerji kaynaklarının arayışında, yaşam mücadelesi veren insanlara odaklanıyordu. Enerji kaynaklarının aynı anda kesilmesinden sonra kısa sürede toplumda yaşanan olaylar, normak yaşamın gittikçe vahşi bir hayata dönmesi ve elektrik kesilmesinden sonra dünya artık bambaşka kuralları olan,karmaşanın hakim olduğu bir yer hale gelmesi çarpıcı bir şekilde dizide anlatılıyordu. Türkiye’de de CNBCE ekranlarında yayınlanan dizi, 2 sezon ekrana geldikten sonra yeni sezonu çekilmedi.

revolution-dizisi