Oyuncu İsrafil Köse hayatını kaybetti

22 Ağustos 2016 Pazartesi, 12:53
israfil köse 2

Dizi ve sinema oyuncusu olan İsrafil Köse, geçirdiği trafik kazası sonucu kaldırıldığı hastanede bu sabaha karşı vefat etti.

Kadıköy’de motosikletiyle geçirdiği kaza sonrası yoğun bakıma alınan İsrafil Köse hayatını kaybetti.

İlk açıklama: Beyin ölümü gerçekleşti
Menajeri Emin Albayrak’ tan alınan bilgiye göre; geçirdiği kaza sonrası hastaneye kaldırılan dizi ve tiyatro oyuncusu İsrafil Köse’nin beyin ölümü gerçekleşti.

Eşi ölüm haberini yalanlamıştı
Köse’nin eşi Şengül Köse ise hastane önünde yaptığı açıklamada, “Şu an bilinci kapalı, komada, yaşıyor, nefes alıyor ama duaya ihtiyacımız var.” demişti.

Cenaze bilgilerini paylaştı
Ses sanatçısı Onur Akay ise, Twitter adresinden vefat ettiğini açıkladı ve cenaze bilgilerini paylaştı. Akay, “Oyuncu İsrafil Köse, 23.08.2016 Salı günü, Şirinevler Ulu Camii’nde öğlen namazına müteakip kılınacak cenaze namazından sonra, Kocasinan Mezarlığı’na defnedilecektir. Mekanı cennet olsun inşallah.” dedi.

Emret Komutanım dizisinin Laz Komutanı Cemal tiplemisiyle büyük bir kesimin tanıdığı bir isim haline gelen İsrafil Köse, geride bıraktığımız gün İstanbul Kadıköy’de bir motosiklet kazası geçirmişti. Kazada ağır yaralanan İsrafil Köse’ye ilk müdahale Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde yapılmıştı. Ardından Kartal Devlet Hastanesi’ne sevk edilen 46 yaşındaki İsrafil Köse ne yazık ki hayata tutunmayı başaramadı ve sabah saatlerine doğru hayatını kaybetti.

İSRAFİL KÖSE KİMDİR?
20 Şubat 1970 yılında Artvin’de dünyaya gelen İsrafil Köse, üniversiteyi İstanbul’da okumuş ve İstanbul Üniversitesi Maden Mühendisliği bölümünnden mezun olmuştur. 1987 yılında Belene dizisinde Emin rolü ile ekrana çıkan İsrafil Köse, özellikle Laz şivesi ile yaptığı rolleri ile tanınmıştır. Emret Komutanım dizisinde Laz Çavuş Cemal rolünü canlandıran İsrafil Köse, ”Sümela’nın Şifresi: Temel” ve ”Moskova’nın Şifresi: Temel” filmlerinde de rol aldı. İsrafil Köse, son olarak 2015 yılında “Şimdi onlar düşünsün” adlı yapımda rol almıştı.

Filmografisi
Şimdi Onlar Düşünsün (2015) Kamil
Oflu Hoca’nın Şifresi (2014) – Manav
Ya Sonra(2011)-Al Paçino
Hop Dedik Deli Dumrul(2011)-Dursun
Reis(2011)-İdris
Sümela’nın Şifresi: Temel(2011)-Cemil
İffet(2011)-Ersin
No Ofsayt(2009)-Ali Rıza
Gece Gündüz(2009)-Yöntem Ali
Avanak Kuzenler(2008)-Peştekül’ün Adamı
Babam Adam Olacak(2008)-Hamza
Doktorlar(2007)-Temel(2. Sezon)
Zoraki Koca(2007)-İzzet
OKS Anneleri(2007)-Himmet
Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu(2006)
Emret Komutanım:Şah Mat(2006)-Laz Çavuş Cemal
Rıza(2006)
Yolda/Rüzgar Geri Getirse(2005)-Nuri
Emret Komutanım(2005)-Laz Çavuş Cemal
Şapkadan Babam Çıktı(2003)-Selman
Asayiş Berkemal(2002)
Pembe Patikler(2002)-Bekçi
Koltuk Sevdası(2001)
Nasıl Evde Kaldım(2001)-Adem
Dar Alanda Kısa Paslaşmalar(2000)-Lango
Evdeki Yabancı(2000)-Rıza
Eyvah Kızım Büyüdü(2000)-Rıza
Dedelerimi Evlendirirken(2000)
Yılan Hikayesi(1999) 1. Sezon
Şaşıfelek Çıkmazı(1996)
Oğlum Adam Olacak(1995)
Belene(1987)-Emin(2.Bölüm)

You must be logged in to post a comment Login