Dolar 32,4831
Euro 34,5443
Altın 2.475,04
BİST 9.526,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23 °C
Az Bulutlu

Semih Erden şehitlerimizi böyle selamladı

09.09.2015
A+
A-
Semih Erden şehitlerimizi böyle selamladı

A Milli Basketbol Takımı’nın Almanya’yı 80-75 yendiği maç sırasında Semih Erden’in verdiği asker selamı ve maç sonu yaptığı açıklamalar sosyal medyada ses getirdi.

Karşılaşmayı 16 sayıyla tamamlayan ve galibiyette önemli bir pay sahibi olan Semih Erden maçta asker selamı verdi. Semih maç sonu yaptığı açıklamada ise “Yaşanan olaylara çok üzülüyoruz. Bu bayrak, bu forma altında bir şeyler yapıyorsak birlik olalım. Annelerimiz ağlamasın” dedi.

EuroBasket 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası B Grubu’ndaki 3. maçında Almanya ile oynayacağımız maçta büyük bir skandal yaşandı. Türkiye Milli Takımı yetkilileri ülkemizde yaşanan terör olayları nedeniyle FIBA’dan saygı duruşu yapılması için izin istedi. Fakat FIBA bu teklifi reddetti. Teknik ekip ve basketbolcularımız seramoniden sonra parkeden saygı duruşunda bulurken salonda müzik açıklarak terbiyesizlik yapıldı.

Koç Ergin Ataman maçın ardından yaşananlara dair açıklamalarda bulundu.

“Bizim açımızdan duygusal bir maçtı. Bizim yapabileceğimiz tek şey çıkıp basketbol oynamaktı. Parkeye çıkıp Türk’ün gücünü göstermek istedik ve çıkıp gösterdik. Takım müthiş mücadele gösterdi. Maçtan önce saygı duruşu olması konusunda FIBA ile konuştuk ama ikna edemedik. FIBA kabul etmese de saygı duruşunda bulunduk. Biz saygı duruşunda bulunurken müziğin açılması beni çok sinirlendirdi. En azından buna saygı duyabilirlerdi. Biz saygı duruşunu yapmamız gerektiğini söyledik. Biz bunu Almanlar’a da söyledik, gelip elimizi sıkmayın dedik. Biz saygı duruşundayken, müzik çaldı, maskot oynamaya başladı. Sahaya komseriyle o yüzden tartıştık.

ETİKETLER: ,