Dolar 32,3821
Euro 34,9864
Altın 2.326,78
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22 °C
Parçalı Bulutlu

Şehzade Mehmet'e ne olacak?

05.03.2014
A+
A-
Şehzade Mehmet'e ne olacak?

Muhteşem Yüzyıl'ın 124. bölümünde Şehzade Mustafa'nın isamının ardından Yeniçeri'nin ve halkın isyanı Şehzade Mehmet'in de sonunu hazırladı.

Halk Şehzade Mustafa'nın katlinden Rüstem Paşa ile Hürrem Sultan'ı sorumlu tutarak isyan eder. Şehzade Mustafa'nın ardından oğlu Şehzade Mehmet'in tahta çıkarılmasını isteyenlerin sesi yükselince Hürrem Sultan söylentileri bir mektup yazarak Sultan Süleyman'a bildirir.

Sultan Süleyman bunun üzerine Hadım Ağası İbrahim Paşa'yı Bursa'ya gönderir. Ona Şehzade Mehmet'i ve Şehzade Mustafa'nın haremini derhal Gemlik'teki saraya götürmesini ve bu arada Şehzade Mehmet ile ilgili hükmünü bildirir.

Hükme karşı çıkamayacaklarını bilen Mahidevran Sultan oğlunu toprağa verdikten sonra Mihrünissa Sultan ve Şahzade Mehmet'i de alarak Hadım Ağası İbrahim Paşa'nın refakatinde Gemlik'e doğru yola çıkar.

Kaideler gereği en önde lalası ve İbrahim Paşa ile yolculuk etmesi gerektiği söylenen Şehzade Mehmet annesinden alınarak ayrı bir arabaya bindirilir.

Yolda durdurulan araçtan neler olduğunu anlamak için dışarı çıkan Mihrünnisa Sultan oğlunun götürüldüğünü anlayarak gözyaşları içinde giden arabanın ardından koşar ama nafile…

Şehzade Mehmet bir daha annesini göremeyecektir.

TARİHTE ŞEHZADE MEHMET'İN ÖLÜMÜ

1553 yılında boğularak öldürülen Şehzade Mustafa'nın ardından henüz 7 yaşında olan oğlu Şehzade Mehmet de ileride Sultan Süleyman'a  bir intikam savaşı açma olasılığına karşı nizam-ı alem için öldürülür. 

ETİKETLER: , , ,
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.