Dolar 32,5726
Euro 34,9892
Altın 2.459,41
BİST 9.891,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18 °C
Az Bulutlu

Mavi Kelebekler'in çekimleri başladı

04.03.2014
A+
A-
Mavi Kelebekler'in çekimleri başladı

1990'lı yıllarda Bosna Hersek'te yaşanan katliamın dizisi çekiliyor. TRT 1'de yayınlanacak dizinin adı ise Mavi Kelebekler.

Aslında Bosna Savaşı, daha önce de TV'de dizi olarak karşımıza çıkmıştı. 2008 yılında gazeteci Soner Yalçın ve Cüneyt Özdemir'in yapımcılığında 'Ölüm Çiçekleri' adıyla ekrana gelen yapım, Star TV'de bir süre yayınlandıktan sonra yeterli ilgiyi göremediği için yayından kaldırılmıştı.

TRT'de ekrana gelecek olan Mavi Kelebekler'in tanıtımı şöyle:

Yer; Bosna-Hersek'
Tarih; 6 Nisan 1992 Bosna Savaşı

Aslında, tarihler 14 Eylül 1995'i gösterene dek sürmüş, acımasız bir katliam' Üç yılı aşkın süren savaşta yaklaşık 200.000 insan ölmüş, 2 milyon kadarı da yerini yurdunu terk etmek zorunda kalmıştır.

Savaşın ortasında, bin bir güçlüğe rağmen onuruyla ayakta kalmaya çalışan dört insan: Murat, Aida ve Marko' Bir de Derya' Kader aldanmaz aynı toprağın çocukları olduğuna ve gün olur hain bir kurşun düşer, hayatlarının tam ortasına.

İşte bu dörtlünün ilişkilerindeki çelişki ve çıkmazlarla, dönülmez yollarla örülüyor dizinin bölümleri. Yaman çelişkilere, savaşın kanı ve barutun kokusu eklenince, alışılmışın dışında olaylar zinciriyle çevrili bir seyirlik çıkıyor ortaya.
Savaşla iç içe, üç yıl yaşamış mağdur ve mazlum diğer kişilere gelince; onlar da yine Bosna'dan ve Türkiye'den' Anne ve babaları, kardeş ve akrabaları, dost ve yakınları' Çetnikler, keskin nişancılar ve savaşı yöneten yüksek rütbeli komutanlar!
Savaşlar er ya da geç biter. İnsanlık için bitmeyen savaş, asıl o zaman başlar. Bir çok başarılı televizyon programına imza atmış olan Sinevizyon firmasının yapımı olan dizinin senaryosunu Müjdan Kayserli yazdı, yapımcılığını Hatice Soysev, yönetmenliğini Yasemin Türkmenli ve müziklerini Kıraç'ın yaptığı 'MAVİ KELEBEKLER' TRT1 ekranlarında olacak.

Oyuncular: OYA OKAR, YUNUS EMRE YILDIRIMER, CAHİT GÖK, GAMZE TOPUZ, SARP AKKAYA, ITIR ESEN, İPEK TENOLCAY, RUHİ SARI, RECEP AKTUĞ, MEHMET ULAY, FİKRET YILDIRIM URAĞ, BARIŞ ÇAKMAK

Dizinin oyuncuları kim kimdir ' : Oya Okar (Aida), Yunus Emre Yıldırımer (Murat), Cahit Gök (Marko), Gamze Topuz (Derya), Sarp Akkaya (Halil), Itır Esen (Murat anne-Vasviye), İpek Tenolcay (Aida anne-Safiya), Ruhi Sarı (Rasko), Mehmet Ulay (Aida dede-İsmet), Fikret Yıldırım Urağ (Aida baba-Mustafa), Barış Çakmak (Selim), Recep Aktuğ (Branko), Suzan Kardeş (Jovana), Bahar Yanılmaz (Vesna-Marko kardeş), Münir Akça (Niko-Marko baba), Özgül Sağdıç (Emine), Yağız Atakan Savaş (Enver-Aida kardeş), Huban Öztoprak (Mira), Feyza Çipa (Saşa), Yiğit Kirazcı (Kosta), Eren Hacısalihoğlu (Dejan), Reyhan İlhan (Havva ' Aida babane), Taner Turan (Ahmet 'Derya baba), Biğkem Karavus (Sevda), Fahri Öztezcan (Filip), Tayfun Sav (Miloş), çocuk oyuncu Ege Gürel, Nurettin Sönmez (Branko) ve Ahsen Yoldemir (Macide).

BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.