Dolar 32,5726
Euro 34,9892
Altın 2.459,41
BİST 9.891,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18 °C
Az Bulutlu

Suskunlar'ın yıldızlarından ödüllü film: Tepenin Ardı

05.03.2014
A+
A-
Suskunlar'ın yıldızlarından ödüllü film: Tepenin Ardı

TVaktuel.com ÖZEL HABER: Suskunlar dizisininde oynayan Berk Hakman, Mehmet Özgür Köksel ve Reha Özcan, 'Tepenin Ardı' sinema filminde de birlikte rol aldılar.

Suskunlar dizisinin 'Gurur'u Berk Hakman, 'İrfan'ı Mehmet Özgür Köksel ve 'Gardiyan Sait'i Reha Özcan'ın oynadığı Tepenin Ardı filmi yurtdışındaki festivallerden aldığı ödüllerle adından söz ettiriyor.

ÖDÜLE DOYMUYOR

Dünya galasını yaptığı 62. Berlin Film Festivali’nde iki ödülle dönen ‘Tepenin Ardı’, New York’un önde gelen festivallerinden 18-29 Nisan tarihlerinde düzenlenecek Tribeca’nın da yarışma bölümüne girdi.

Tarihçi ve film eleştirmeni Emin Alper’in ilk uzun metrajlı filmi olan ‘Tepenin Ardı’, Berlin’de Forum bölümünün büyük ödülü Caligari’yi ve ilk filmini çeken yönetmenlere verilen mansiyon ödülünü kazanmıştı.

Türkiye galasını 10 Nisan'da 31. İstanbul Film Festivali’nde yapan filmin çekimleri Karaman’da gerçekleştirildi. Maço erkek kültürünü masaya yatıran filmin yapımcılığını Bulut Film yapıyor.

TEPENİN ARDI FİLMİNİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN


FİLMİN KONUSU: Faik, Orman İşletmesi’nden emekli olduktan sonra yaşadığı kasabanın yaylasında babadan kalma bir araziyi işlemeye ve burada ufak bir keçi sürüsü beslemeye başlamıştır. Araziye bakmak üzere bir ortakçı yörük ailesiyle anlaşmıştır. Bir Ağustos günü Faik’in oğlu Nusret, iki torunu Zafer ve Caner birkaç günlük tatil için dedelerini yaylada ziyarete gelir. Oğlu ve torunları geldiği esnada Faik karşı tepenin arkasında çadır kurmuş yörüklerle amansız bir kavgaya tutuşmuştur. Keçilerini otlatmak için arazisine sokan komşu yörüklere çok öfkelenen Faik, sürüden bir keçiyi alıkoymuştur. Bu keçiyi kesip akşam ailenin bir araya gelmesi şerefine bir ziyafet vermek ister. Fakat aile buluşması, hem Faik’in ailesi içindeki, hem de ortakçı aile ile aralarındaki bazı sorunları su yüzüne çıkartır. Faik, yörüklere duyduğu düşmanlık, bu sorunların üstünü örtüp, yörüklere karşı hep beraber bir sürek avına çıkmalarını sağlar. Faik yörükleri günah keçisi yapmayı başarmıştır, fakat yarattığı öfkeyi kontrol edebilecek midir?

Yönetmen: Emin Alper
Senaryo Yazarı: Emin Alper
Yapımcı: Seyfi Teoman, Nikos Moutselos, Enis Köstepen, Emin Alper
Müzik: İnanç Şanver, Volkan Akmehmet
Görüntü Yönetmeni: George Chiper-Lillemark
Oyuncular: Tamer Levent, Reha Özcan, Berk Hakman, Banu Fotocan, Mehmet Özgür Köksel, Furkan Yener, Sercan Gümüş, Şevval Kuş, Furkan Berk Kıran
Kurgu: Özcan Vardar
Sanat Yönetmeni: İsmail Durmaz
Ses Ekibi: Fatih Aydoğdu – Ses Kayıt
Oyuncu Seçimi: Ezgi Baltaş – Cast Direktörü
Yapım: Bulut Film

BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.