Dolar 32,4424
Euro 34,7505
Altın 2.440,61
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18 °C
Az Bulutlu

Hürrem Firuze'yi öldürecek mi?

05.03.2014
A+
A-
Hürrem Firuze'yi öldürecek mi?

Muhteşem Yüzyıl'ın bu akşam yayınlanacak yeni bölümü Hürrem ve Firuze arasındaki savaşa sahne olacak.
 
Sultan Süleyman ile halvete giren kişinin Firuze olduğunu öğrenen Hürrem, Firuze'yi ortadan kaldırmak için intikam planlarını uygulamaya başlıyor.
 

YENİ BÖLÜM KONUSU

Hürrem Sultan ve Firuze arasındaki düğüm çözülüyor. Firuze hatun gözdeler katına çıkıyor. İbrahim Paşa, İskender Çelebi’nin adamlarını devlet kadrosundan uzaklaştırıyor. Firuze’nin gözdeler katına taşınmasıyla Hatice Sultan iyiden iyiye Hürrem’in üzerine gitmeye başlıyor.
Şehzade Mehmet’le halvete yollanan Firuze, duruma karşı çıkar ve Hürrem Sultan’la yüzleşir. Hayal kırıklığına uğrayan Hürrem, bunun bedelini en ağır şekilde ödetecektir. Hürrem’in durumu öğrenmesiyle Firuze saklanmaz ve aleni şekilde gözdeler katına çıkarılır.

Diğer taraftan Şehzade Mustafa ve Mahidevran Manisa sarayına varır. Mustafa ayağının tozuyla Helena’yı görmeye gider. Ama beklediği sevinci Helena’da göremez. Helena, babası tarafından evlendirilmek üzeredir. Şehzade Mustafa’dan uzak durur. Taşlıcalı Yahya, Mustafa’nın üzüntüsüne ortak olsa da Mustafa ve Helena ayrı düşer.
Öte yandan İbrahim Paşa, Hatice sultanın gönlünü yeniden kazanmak için onunla bir buluşma ayarlar. Hatice Sultan ise yaşadıklarını unutamamaktadır. Sultan Süleyman ise, Firuze’ye yaptıklarından ötürü Hürrem’e sessiz bir tavır alır. Hürrem, ilk defa Süleyman’ı kaybetme korkusu yaşar. Ve Rüstem Ağa’dan Firuze’den kurtulmak için yardım ister.

İbrahim Paşa, İskender Çelebi’nin adamlarını devlet kadrolarından uzaklaştırırken, Mirahur Rüstem Ağa’yı da Teke sancak beyliğine atar. Diğer yandan İstanbul kadısı Ebussuud Efendi, esnaf teftişinde aldığı sert tedbirler yüzünden Süleyman ve İbrahim’in karşısına çıkmak zorunda kalır.
Hürrem Sultan, Firuze hatundan kurtulabilecek mi? İbrahim Paşa, Rüstem Ağa’yı payitahttan uzaklaştırabilecek mi? Şehzade Mustafa, Helena ile yeniden bir araya gelebilecek mi? İbrahim Paşa, Hatice Sultan'ın gönlünü yeniden kazanabilecek mi?

 
 

BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.