Dolar 32,4799
Euro 34,9320
Altın 2.437,00
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20 °C
Az Bulutlu

Kadir İnanır'dan Gezi Parkı açıklaması

04.03.2014
A+
A-
Kadir İnanır'dan Gezi Parkı açıklaması

Akil İnsanlar Heyeti üyesi ünlü sanatçı Kadir İnanır, Taksim Gezi Parkı olaylarıyla ilgili açıklama yaptı. Kadir İnanır, “Demokratik hak talebiyle hareket eden kitlelere yönelik alınacak tavır asla zor kullanmak olmamalıdır” dedi.

“CİDDİYE ALMAK SAYGI DUYMAK GEREKİR”

Kadir İnanır'ın yazılı açıklaması şu şekilde:
“Son bir haftadır Taksim Gezi Parkı'nda başlayıp tüm Türkiye'ye yayılan toplumsal hareketlilik bizi zorunlu bir gerçeklilikle bir kez daha yüzleştirmiştir. O da bu ülkenin demokrasi ve özgürlüğe olan talebidir. Eğer çağdaş, uygar ve laik bir ülke hayalini paylaşıyorsak, bu talebi anlamak, ciddiye almak saygı duymak gerekir. Demokratik hak talebiyle hareket eden kitlelere yönelik alınacak tavır asla zor kullanmak olmamalıdır”
“ÇABA VE EMEKLERİ GERİLETMEKTEDİR”

“Kaldı ki özellikle çok uzun yıllara dayanan en temel sorunumuzun çözüm sürecine girmişken; BARIŞ'dan yana umudumuz filizlenmeye yüz tutmuşken ,yaşanılan süreç, gösterilen çaba ve emekleri geriletmektedir. Demokratik bir ülke olmanın ana kaynağı ; farklı inanç, düşünce, yaşam tarzına sahip insanlarla birlikte yaşayabilmek bu kültüre sahip olmaktır. Barışın gerçek ve kalıcı olması tam da bu bilinçle mümkün olabilir. Tüm bu gerçeklerle, siyasal iktidarı; halkın demokratik taleplerini olgunlukla karşılayıp ,sorununu bir an önce diyalog zemininde çözülmesi için harekete geçmeye çağırıyorum.”
KADİR İNANIR

BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.