Okan Bayülgen: 'Nefret söylemi artık durmalı'
Okan Bayülgen, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili olarak medya ve sosyal medyada nefret söyleminin artık durması gerektiğini söyledi.
Ana akım medyanın kontrollü olmak ve görevini yapmak zorunda olduğunu belirten Okan Bayülgen, medyayı doğru şekilde görevini yapmaya çağırdı. Bayülgen, Twitter hesabından yazdığı mesajda, “Bir polisimizi de kaybettik. Medyada ve sosyal medyada nefret söylemi durmalı! Ölümler sizden bizden söylemine girmeyin! Ölümler hepimizden! Bu halkın çocukları. Hayatını kaybedenleri nefret söylemine alet etmeyin! Yazdıklarım en başından beri gazeteler, televizyonlar yani görevini yapması gereken medya için! Sosyal medyada fikrini söyleyen adam için değil sosyal medyada herkes fikrini söyler. Sev ya da sevme! Ana akım medya kontrollü olmak zorunda. Görevini yapmak zorunda” dedi.
BAYÜLGEN'DEN MEDYAYA ANKARA VE RİZE ÇAĞRISI
HABER İÇİN TIKLAYIN
GENÇLERE SAĞDUYUYA DAVET ETTİ
Gezi Parkı'nda başlayan sivil ve barışçıl eylemlerde gençlerle birlikte olan Okan Bayülgen, ilerleyen günlerde eylemlere şiddetin de eklenmesi nedeniyle gençlere seslenerek sağduyu çağrısı da yaptı.
Daha önce medyaya seslenerek görevlerini yapmasını isteyen ve çağrısı sosyal medyada büyük yankı bulan Okan Bayülgen, son olarak kendi hesabından kaleme aldığı yazısında, önemli bir uyarıda bulundu.
“KARDEŞİ KARDEŞE KIRDIRTMAK SADECE KARDEŞLERİNİ KAYBETMENİ SAĞLAR”
Son olaylarının kendisinin ilk günlerde desteklediği Gezi eylemlerinden ayrıldığını söyleyen Bayülgen, şunları dile getirdi:
“Birbirinizi kızıştırmayı bırakın! Küfretmeyi de! Bu benim de ilk günlerde desteklediğim Gezi ve onun 2.,3.günü eylemi değil. Demokrasi için, sokağa çıkmak başka, iktidar kavgası yapmak başka bir şeydir. Günlerdir susuyorum. Yalnızca medyanın spot ışıklarını çevirmesini istiyordum,karanlıkta bırakırsanız kötü şeyler olur diye. yine de karanlık ve inat kötü sonuçlarını verdi. Çok acı bir ölüm haberi geldi.Şimdi suçlama,vakti değil! İktidar mücadelesini verecek adamlar belli! Şimdi dur düşün! Polisi yönlendirenler de düşünsünler! Kardeşi kardeşe kırdırtmak,yalnızca kardeşlerini kaybetmeni sağlar. Buna rağmen iktidarı ele geçirmek ya da iktidarda kalmak! Düşün bakalım değer mi kardeşim?O kadar üzgünüm ki ölen genç adam için”
Son günlerde Facebook ve Twitter'da kendi adına açılan hesapların kendisiyle ilgisi bulunmadığını da kaydeden Bayülgen, “Hiç bir kanala konuşmadım. Bu twitter hesabım dışında, benzerleri ve facebook hesapları bana ait değil.Facebook ve Twitter'da benimle ilgili sayfalar açan arkadaşlar! Yayınlarınızda dikkatli ve ölçülü olmanızı rica ediyorum.Tekrar duyurma gereği duyuyorum! OkanBayülgenAnsiklopedisi ismi altında yayınlanan yazı bana ait değil! Edebiyat değil akıllı olma vakti!” dedi.