Şehzade Mustafa'nın vasiyeti…
Muhteşem Yüzyıl’da sezon başından beri beklenen Şehzade Mustafa’nın katli bu hafta ekrana gelen bölümle gerçekleşti. Şehzade sağır ve dilsiz cellatlar tarafından ipek urganla boğularak öldürüldü. Şehzade'nin yürek dağlayan ölümü Muhteşem Yüzyıl'ın 123.bölümüne damgasını vurdu.
ŞEHZADE MUSTAFA'NIN VASİYETİ
'Ömrümün sonuna kadar bir mum gibi yanmaktansa güneşte kavrulmayı yeğlerim. Asla isyancı olmadım, olmam' diyerek ölüme yürüyen Şehzade Mustafa ölmeden önce en güvendiği adamı Atmaca'ya vaziyetini açıkladı.
Şehzade 'Ne kanım ne davam mahşere kalmasın. Bununda tek bir yolu var; Bayezıd… Onun yanına gideceksin ve sadakat yemini edeceksin. Tahta çıkana kadar onun yanında kalacaksın. Bana söz ver' diyerek Atmaca'ya kanının yerde kalmaması için talimat verdi.