Dolar 32,5241
Euro 34,7579
Altın 2.493,07
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15 °C
Az Bulutlu

Muhteşem Yüzyıl'da kimler ölecek?

05.03.2014
A+
A-
Muhteşem Yüzyıl'da kimler ölecek?

Sezon sonunda ekrana veda edecek olan Muhteşem Yüzyıl'da artık çok sayıda önemli karakter ölerek diziye veda edecek.

TVAktuel ÖZEL-Şehzade Mustafa'nın ölümünün ardından Muhteşem Yüzyıl'da artık tüm dengeler değişecek. Sezon sonuna kadar her hafta bir trajedinin yaşandığı bölümler ekrana gelecek. Sezon finaline kadar dizideki pek çok önemli karakter ölerek diziye veda edecek. Türk televizyon tarihine damgasını vuran Muhteşem Yüzyıl ise Haziran ayında hüzünlü bir finalle ekrana veda edecek.

ŞEHZADE CİHANGİR VE MİHRÜNİSA SULTAN DA VEDA EDECEK
Dizide önümüzdeki bölümlerde abisinin acısına dayanamayan Şehzade Cihangir hastalanarak ölecek. Şehzade Mustafa'nın eşi olan Berrak Tüzünataç'ın canlandırdığı Mihrünisa Sultan da zehir içerek hayatına son verecek. Ancak Muhteşem Yüzyıl'daki trajediler bununla sınırlı kalmayacak.

ŞEHZADE BEYAZID'IN TRAJEDİSİ
Abisinin ölümünün ardından babasıyla arası açılan Şehzade Beyazıd, diğer abisi Şehzade Selim'le bir savaşa girecek. Daha sonra İran'a sığınacak olan Beyazıd, İran'la Kanuni'nin anlaşması sonucu iade edilerek idam edilecek.


KARA AHMET PAŞA'NIN ÖMRÜ KISA OLACAK!

Dizide Yetkin Dikinciler'in canlandırdığı ve Rüstem Paşa'nınazli üzerine vezir-i azamlığa getirilen Kara Ahmet Paşa da sefer dönüşünde Rüstem Paşa'nın tekrar sadrazamlığa getirilebilmesi için kışkırtılan padişahın fermanıyla suçlu görülerek bir divan toplantısı sonrasında arz odası önünde idam edilecek. Rüstem Paşa yeniden vezir-i azam olacak.

HÜRREM SULTAN'IN ÖLÜMÜ

Hem diziye hem de tarihte o döneme damgasını vuran isim olan Hürrem Sultan ise her türlü oyunla önünü açtığı oğlu Selim'in tahta geçtiğini göremeden vefat edecek. Oğullarını tahta varis yapmayı başaran Hürrem Sultan, 15 Nisan 1558’de İstanbul’da hayatını kaybetti. Zehirlendiği yada kadın hastalığı sonucu öldüğü düşünülen Hürrem Sultan'ın ölümünden 8 yıl sonra da Sultan Süleyman Macaristan Zigetvar seferi sırasında hayatını kaybeder. 

BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.