Kurt Seyit ve Şura'nın perde arkası
Ay Yapım imzalı 4 Mart Salı günü izleyicisiyle buluşan Kurt Seyit ve Şura dizisi ilk bölümüyle gündem yarattı. Başrollerini Kıvanç Tatlıtuğ ve Farah Zeynep Abdullah'ın paylaştığı Kurt Seyit ve Şura'nın masal şehri St. Peterburg'da çekilen büyüleyici sahneleri, etkileyici müzikleri, kostümleri ve hikayesiyle büyük beğeni topladı.
KURT SEYİT VE ŞURA'NIN İLK BÖLÜMÜNE DAMGA VURAN SAHNE / HABER
ÜNLÜ İSİMLERDEN KURT SEYİT VE ŞURA TWEETLERİ / HABER
Nermin Bezmen’in aynı adlı romanından Ece Yörenç’in senaryolaştırdığı, yönetmenliğini Hilal Saral’ın üstlendiği Kurt Seyit ve Şura’nın müziklerine Toygar Işıklı imza atıyor.
Çarlık Rusya'sının başkenti masal şehri St. Petersburg’un bugün müze olarak kullanılan binaları, Kurt Seyit ve Şura’nın çekimlerinde tüm görkemiyle yer alıyor. Sanat ve kültürün günlük hayatta büyük yer kapladığı dönemin ruhunu yansıtabilmek için, St. Petersburg’un dünyaca ünlü yirmi beş farklı gerçek mekanı set olarak kullanıldı.
Şu an müze haline getirilmiş tarihi mekanlarda gerçekleşen çekimlerde 1600 Rus figüran kullanıldı. Dönemin şaşasını bugün de olduğu gibi yansıtan dış mekanlarda yapılan çekimlerde St. Petersburg’un ünlü Saray Meydanı, Tavşan Adası olarak da anılan Zayachi Adası gibi turistik meydanları tüm gün trafiğe kapatıldı. 200 kişilik set ekibinin -27 derecede gerçekleştirdiği çekimlerde, buz tutmuş Neva Nehri de tüm çarpıcılığıyla görüntülere yansıdı.
KOSTÜMLER İÇİN MÜTHİŞ ÇALIŞMA
Dizinin balo sahneleri, 32 farklı mermer cinsi kullanıldığı için böyle anılan Mermer Saray'da (Marble Palace) gerçekleşti. Balo sahnelerinin çekimleri 4 günde tamamlandı. Yüzlerce figürasyonun rol aldığı çekimlerde vals için 2 dans hocası ve 1 kareograf hazır bulundu.
1915’li yılların Rusya’sını her detayıyla birebir yansıtan kostümlerin tamamı 20 terzi tarafından 3 ayda Türkiye ve Rusya’da dikildi. Kumaş seçiminden ayakkabı detayına kadar 5 aylık bir süreçte büyük bir özenle çalışılan 1300 parça kostüm 2 tırla Rusya’ya taşındı. Sadece erkek figürasyon kostümleri Rusya dan temin edildi . 250 adet erkek ,250 adet kadın ayakkabısı Türkiye'de üretildi. Takılar da özel olarak Türkiye’ de yapıldı.
Dönemin kıyafetleri için Türkiye ve Rusya’da tarih danışmanlarından yararlanıldı. Tarih danışmanları Doç. Dr. Akşin Somel, Andrei Aleksandrovich ve Vadim Viktorovich’ in danışmanlığında tüm ayrıntılar titizlikle işlendi.
19 yaşında bir Rus asilzadesi olan Şura’nın gardrobundaki temel renk, saflığı ve gençliği anımsatan vanilya rengi oldu. Şura’nın cemiyet hayatına ilk kez takdim edildiği baloda giydiği dantel ve ipek kumaş kullanılarak hazırlanan kostümde de bu renk tonu tercih edildi. Dönemin asil hanımları arasındaki moda renkler olan pudra tonları, tüm karakterler için özel olarak hazırlanan uzun etekler, balo tuvaletleri gibi kıyafet ve aksesuarlarda temel renk olarak planlandı.
Kostümlerin yanı sıra dizide kullanılan aksesuarlar da çok dikkat çekti. Özellikle şapkaların tamamı Rusya’da üretildi. İncili saç tokaları gibi çok dikkat çeken aksesuarlar kişiye özel olarak tasarlandı.
Dizinin Kırım’da geçen bölümlerinde, Eminof ailesi ve Kırım Türklerinin giydiği kostümler de tarihi belgelere dayanarak tasarlandı. Dönemin fotoğraf ve belgelerini aylar süren çalışmalarla mercek altına alan sanat ekibi, Kırım tarafı için de geleneksel temaları ön plana çıkardı.