Dolar 32,5649
Euro 34,7693
Altın 2.489,34
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16 °C
Az Bulutlu

Bütün kanallar ölü Bayülgen canlıydı

05.03.2014
A+
A-
Bütün kanallar ölü Bayülgen canlıydı

Taraf gazetesinin Telesiyej köşesinde yayımlanan yazıda, televizyonların yılbaşı gecesi canlı programlardaki eksikliğini değerlendirdi. Taraf'ın gizli isimli yazarı “Yılbaşı gecesi, canlı televizyon yayıncılığından gerçek anlamda sadece ve sadece bir örnek vardı; o da, TV8'de Okan Bayülgen'in sunduğu Disko Kralı'ydı” yazdı.

“Yılbaşı gecesi televizyon kanalları o kadar feci bantlıydı ki, o kadar olsun!

Sadece Okan Bayülgen'in Kralı hakkıyla canlıydı yılbaşı gecesi. (Bir de zaruretten TRT-1'in Milli Piyango çekilişi nedeniyle canlı yayını.)

Diğer tv'ciler hazırlamışlar yılbaşı bantlarını, birer ikişer de nöbetçi bırakmışlar kanallarına.. ki, peş peşe yayına koysun diye.. dağılmışlar evlere.
Televizyonculuk da budur çünkü değil mi?

(…) Telesiyej yıllardır yazıyor: TELEVİZYONCULUK CANLI YAYINCILIKTIR! Bundan başka da hiçbir şey değildir!

Televizyonculuk, büyük bir oranda radyoculuğun görüntülü olanıdır.

Yılbaşı gecesi, canlı televizyon yayıncılığından gerçek anlamda sadece ve sadece bir örnek vardı; o da, TV8'de Okan Bayülgen'in sunduğu Disko Kralı'ydı.

Okan Bayülgen'in televizyonculuğa saygısı ve profesyonelliği, canlı yayından hiçbir zaman vazgeçmeyişiyle bir kez daha kanıtlanmış oldu bence.

Televizyonculukta popülerlikle, popülizmin sınırları neredeyse birbirine geçmiş durumdadır.

Popülerliği korumak çok hassas, dengeli ve süper dikkat isteyen bir durumdur.

Telesiyej, Okan Bayülgen'in programlarını zaman zaman çeşitli boyutlarda eleştirmiş, görüşlerine, bazı konulara yaklaşım biçimine katılmamış olsa da; Okan Bayülgen hiçbir zaman popülist bir program üretmemiştir. Bu dengeyi tutturmanın bir garantisi de televizyonculuğun özü olan canlı yayıncılığa gösterilen saygı, ısrar ve yaratıcılıktır bence.

BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.