Dolar 32,5540
Euro 34,9597
Altın 2.449,32
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20 °C
Az Bulutlu

Hürrem'e saldırı yapıldı – Nigar Kalfa ve Matrakçı Nasuh Efendi evlenecek mi ?

05.03.2014
A+
A-
Hürrem'e saldırı yapıldı – Nigar Kalfa ve Matrakçı Nasuh Efendi evlenecek mi ?

TV AKTUEL ÖZEL – Muhteşem Yüzyıl'ın 4 Ocak Çarşamba akşamı Star TV'de yayınlanan 41. bölümünde Hürrem Sultan'a saray yolunda saldırı düzenlendi.

Sultan Süleyman'ın kendisini azad etmesinin ardından nikah kıymadan birlikte olamayacağını söyleyen Hürrem, Sultan Süleyman'ın emriyle saraydan atıldı. Çocuklarından sadece Mihrimah'ı alarak Av Köşkü'ne gönderilen Hürrem, yanına gelen Daye Hatun'a pes etmeyeceğini ve bir gün sadece haremi değil dünyayı yöneteceğini söyledi.

Daye Hatun ise Hürrem'in söylediklerini Valide Sultan'a anlattı. Durumun vehametini anlayan Valide Sultan da Hürrem'in öldürülmesi için İbrahim Paşa'ya emir verdi. Çocuklarını özleyen Hürrem'i akşam saatinde saraya çocuklarını görmeye çağıran Valide Sultan ve Sadrazam İbrahim Paşa, Hürrem Sultan'a yolda tuzak hazırlattı.

Hürrem Sultan'a yolda saldırı düzenlenerek öldürülmesi için adam bulan İbrahim Paşa'da planını yapmıştı. Hürrem akşam saatlerinde Av Köşkü'nden saraya gelirken, ormanda yolu kesildi ve ağası öldürüldü. Yüzleri maskeli kişiler arabadan indirdikleri Hürrem'i öldürmek üzereyken, Malkoçoğlu Bali Bey ve adamları son anda yetişti ve Hürrem'in canını kurtardı.

Ancak Malkoçoğlu saldırganlara kılıç sallarken, bir kişi ise ormana kaçan Hürrem'in peşinden gitti. Hürrem kaçtığı sırada ayağı takılınca düşerek bayıldı ve saldırgan ise kendisini buldu. Hürrem'i kimin nasıl kurtaracağı ve saraya geri dönüp dönmeyeceği önümüzdeki  hafta belli olacak.

MATRAKÇI NASUH EFENDİ NİGAR KALFA'YLA EVLENİYOR
Hatice Sultan, Nigar Kalfa'ya uygun kısmeti buldu. Matrakçı Nahuh Efendi'yi Nigar'la evlendirmek isteyen Hatice Sultan durumu İbrahim Paşa'ya söyledi. İbrahim Paşa'da bir meyhanede sızmış halde bulduğu Matrakçı'ya kendisini Nigar'la evlendireceğini söyledi. Önümüzdeki haftalarda da Nigar Kalfa ve Matrakçı Nasuh'un evlenmesi dizinin konularından olacak.

BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.