Türkiye ÖSS 4. cüsü Eren Kaya Kim Milyoner Olmak İster'de yarıştı
TVAKTUEL.com ÖZEL – ATV'de Pazar akşamı yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster'e katılan ÖSS Türkiye 4.cüsü Eren Kaya, baraj sorusunda yanlış cevap vererek yarışmadan erken elendi.
ÖSS'de Türkiye 4.cüsü olan, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi 19 yaşındaki Eren Kaya, en az 30 bin TL hedefiyle geldiği Kim Milyoner Olmak İster'de hedefine ulaşamadı. 7. soruya kadar joker haklarını da kullanarak gelen Eren Kaya, 15 bin TL değerindeki baraj sorusunda zor anlar yaşadı. Sesli soruda kendisine dinletilen Tchalkovky'e ait Kuğu Gölü Balesi müziğini doğru tahmin edemeyen Eren Kaya, yarışmadan elenerek 1000 TL ödül kazanabildi.
Yarışmadan erken elenen Eren Kaya, sosyal medyada da gündem oldu. Turkiye 4 başlığı altında Twitter'da TT listesine girdi.
Geçtiğimiz günlerde TBMM'nin diğer adı olarak Yüce Divan yanıtı vererek elenen Siyaset Bilimi öğrencisi Gözde Umay Dalkalı'dan sonra Eren Kaya'da sosyal medyada gündem oluşturdu.
TWİTTER'DAKİ YORUMLARDAN BAZILARI
– Türkiye 4.sü de olsa siyaset okuyup hem yüce divan ı hemde parlamento yu bilmeyen hatunun popisinin önüne geçemezsin arkadaş….
– Türkiye 4. olmak kolay değil arkadaş..yemicen, içmicen, izlemicen..çalışcan..sonuç olarak elde 1000tl
– Linç kültüründen sonra şimdiki moda sanal linç kültürü! Türkiye 4
– ben Türkiye 4.sü olsaydım okumazdım.nispet yapardım bugune kadar siz benı almadınız şimdi ben sizi aldım okumuyorum varmı:D hadi buyrun
– Türkiye 4.çocuğun 4.lük başarısını kıskananlar milyoner yarışmasında aldığı para ile ezmeye çalışyorlar madem öyle siz gidin alın fazlasını
– Türkiye 4 abartmayın yaa, kac tane profesör gördük 1000 TL bile kazanamadan elendiler
– Türkiye 4 .sünün babası: Ben sana Türkiye 4 .sü olamazsın demedim yarışmada 1000 lira alıp elenirsin dedim.
– Türkiye 4. sü olan bir insanın yarışmada barajı aşamaması üniversite sınavlarının sosyal hayattan insanı nasıl soyutladığına en güzel örnek.