Dolar 32,3821
Euro 34,9864
Altın 2.326,78
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22 °C
Parçalı Bulutlu

Büyük Risk'te büyük hata

05.03.2014
A+
A-
Büyük Risk'te büyük hata

TVaktuel.com ÖZEL HABER: Hafta içi hergün Star Tv ekranlarında yayınlanan Büyük Risk yarışmasında yanlış soru soruldu.

Büyük Risk yarışması dünkü bölümünde sorulan, “Hangi hayvanın düşkünü beyaz giyer kış günü?” sorusu ile büyük bir hataya imza attı.

Atasözünde geçen Zürefa kelimesinin 'kibar' anlamına geldiğini bilmeyerek 'Zürafa' hayvanı sanan yarışma ekibi, soruyu “Hangi hayvanın düşkünü beyaz giyer kış günü?”  şeklinde sordu

'Zürefa'nın düşkünü beyaz giyer kış günü' atasözü ne anlama gelir?

Zürefa, burada kibarlar anlamına kullanılmıştır. Davranışı ince ve nazik olana kibar denir. Kibarın ikinci anlamı da şık ve iyi giyinen demektir. Zenginken giyimine özen gösteren, şık ve güzel giyinen kişi, yoksul düşünce giyimine özen gösteremez. Değerli ve çok giysi alacak parası olmadığından elinde bulunanı, eskiden kalanları giyer. O zaman giydikleri de günün modasına ya da mevsime uygun olmaz.

Kibarlık yapı gereğidir. Davranışlarına özen gösteren, her zaman ince ve nazik davranan kişi, bunu alışkanlık edinir. Eski durumu bozulunca yaşadığı çevreyi değiştirip kibarlığa daha az önem verilen bir toplumda yaşasa bile eski alışkanlıklarından kolayca vazgeçemez. Yeni çevresinde onun bu davranışı garip karşılanır, alay konusu olur.

ETİKETLER: , ,
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.