Dolar 32,3997
Euro 34,7865
Altın 2.407,56
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19 °C
Az Bulutlu

Ceviz Fidanı

17.10.2022
A+
A-
Ceviz Fidanı

Ceviz fidanı iki gruba ayrılır. Bunlar tüplü ve açık köklüdür.Tüplü ceviz fidanlarına kök aşamasındayken kalem aşı yapılırken, açık köklü ceviz fidanlarına göz aşısı yapılır.Ceviz fidanlarının aşı dönemleri tüplü ceviz fidanlarında ocak mart ayları arasında yapılırken, açık köklü ceviz fidanları haziran ve eylül ayları arasında yapılır.

ceviz fidanı çeşitleri

Güneş Fidancılık olarak adımızın hakkını vererek ceviz fidanlarımızın hepsi aşılıdır. Yabancı çeşit olarak ceviz fidanı, Fernor ceviz fidanı, Fernette, Franquette, Pedro adlarında ceviz fidanı çeşitleri vardır. Yerli ceviz fidanı çeşitlerinde ise Şebin ,Bilecik ,Yalova 1-3-4 ve Kaman 1 olarak çeşitler vardır. Aşılı ceviz fidanlarımızı bizim kendi bahçeden aldığımız gözlerden üretmekte olup bu bahçeyi köyümüze gelen misafirler ziyaret edebilmektedir.

Ceviz heterozigot bir meyvedir yani örneğin chandler cinsinden alınan tohumu ekildiğinde, ektiğiniz tohumun çeşidinin özelliğini asla vermez. Yabani bir cins ceviz fidanı meydana gelir. Buna aşılı ceviz fidanı yetiştirmekte çöğür denilmektedir. Bu çöğürün fiyatı ceviz fiyatına göre piyasa da daha düşüktür. Bazı firmalar ceviz fidanı göndermek yerine bu kök çöğürünü göndermektedir. Ekilen ceviz fidanı tohumundan oluşan çeşidin özelliğini almak istiyorsanız mutlaka bir anaçtan göz ya da kalem aşı alınıp yapılması gerekir. Yapmaz iseniz yabani bir ceviz fidanı ortaya çıkar. Büyüdüğünde ise yabani bir ceviz fidanı çeşidi olur. Bu yabani çeşit fidanın hem meyvesi hem rekoltesi hem verimi hem de kalitesi düşük olur. Çok güçsüz ve kalitesiz olacağı için kabuklarından bile ayrılmaz. Sizde aşılı ceviz fidanı hakkında detaylı bilgi için https://www.chandlercevizfidani.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.