Dolar 32,3821
Euro 34,9864
Altın 2.326,78
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22 °C
Parçalı Bulutlu

İşte Kösem Sultan dizisinin Safiye Sultan’ı Hülya Avşar

19.06.2015
A+
A-

Kösem Sultan dizisinden ilk kareler

İşte Kösem Sultan dizisinin Safiye Sultan’ı Hülya Avşar

Muhteşem Yüzyıl – Kösem Sultan dizisinde ‘Safiye Sultan’ı canlandıracak Hülya Avşar, dönemin kıyafetleriyle objektif karşısına geçti.

İŞTE KÖSEM SULTAN DİZİSİNİN ÜNLÜ OYUNCULARI-DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

Dünyanın en güçlü imparatorluğunu yöneten kadını anlatan Kösem Sultan dizisi için geri sayım başladı. Kadrosuna Hülya Avşar ve Beren Saat’in ardından çok sayıda ünlü oyuncuyu katan dizi için büyük bir çalışma yapılıyor.

Türkiye’yle birlikte dünyanın 50’ı aşkın ülkesinde on milyonlarca izleyiciyle buluşup global bir ekran fenomeni haline gelen Muhteşem Yüzyıl’ın yapım şirketi TIMS Productions şimdi de Osmanlı tarihi ve hanedanına damga vuran Kösem Sultan’ın hikayesiyle geri dönüyor.

Yapımını Tims Productions’ın, yapımcılığını Timur Savcı’nın yaptığı, 14 yaşında evinden koparılan kız çocuğu Anastasya’nın, Osmanlı İmparatorluğunun başına geçerek; önce erkeklerin dünyasına ve sonra tüm dünyaya hükmetmiş bir imparatoriçeye dönüşmesini konu alan dizinin yönetmenliğini Zeynep Günay Tan üstleniyor.

Avşar, Cast çalışmaları halen devam eden dizide, I. Ahmet’in babaannesi olarak kamera karşısına geçecek. Henüz 12 yaşındakyen kendisini İstanbul’daki Pera köle pazarında bulan Sofia’yı, Nurbanu Sultan servet ödeyerek satın alır ve adını Safiye olarak değiştirir. Safiye güzelliğiyle III. Murad’ı kendine aşık eder.

OSMANLI ŞEHRİ İNŞA EDİLİYOR
14 yaşında evinden koparılan kız çocuğu Anastasya’nın, Osmanlı İmparatorluğu’nun başına geçerek; önce erkeklerin dünyasına ve sonra tüm dünyaya hükmetmiş bir imparatoriçeye dönüşmesini konu alan dizinin yönetmenliğini Zeynep Günay Tan üstleniyor. Yapımcılığını Tims Productions’ın yaptığı, çalışmaları bir yil önce başlayan dizi için ‘Muhteşem Yüzyıl’ın yaratıcı ekibi ve sanat ekibi dev bir Osmanlı şehri inşa ediyor. safiye-sultan-hülya-avşar-1
Köle pazarından devletin zirvesine: Safiye Sultan
Sofia Bellicui Baffo adıyla 1550’de Venedik’te dünyaya geldi. Dönemine göre oldukça iyi koşullarda bir eğitim aldı. Henüz on iki yaşındayken kendisini İstanbul’daki Pera köle pazarında bulan genç Sofia’nın güzelliği III. Murad’ın annesi Nurbanu Sultan’ın kulağına kadar geldi. Manisa sancağındaki genç veliaht Murad’ın devlet meselelerinden uzak pasif karakteri, annesi Nurbanu Sultan’ı düşündürmekteydi. Nurbanu Sultan, Sofia’yı görür görmez onun oğlu için aradığı kız olduğuna karar verdi ve bir servet ödeyerek kızı satın aldı.safiye-sultan-hülya-avşar-2

İki yıl süreyle haremde eğitim gören Sofia’nın adı, Safiye, yani arı, duru, saf güzellik olarak değiştirildi. Güzelliği ve kıvrak zekasıyla III. Murad’ı kendisine aşık eden Safiye Sultan, Valide Sultanlık döneminde ise devlet işlerinde de etkin bir rol aldı.