Şırnaklı Genç Boksporcular Karabük’te Çeyrek Finale Yükseldi

Karabük’te Boks Şampiyonası Heyecanı
2025 Türkiye A Gençler Liseler Arası Boks Şampiyonası, Karabük ilinde devam ediyor. Şampiyonada Şırnak’ı temsil eden dört genç boksporcu, çeyrek finale yükselerek önemli bir başarıya imza attı.
Şırnaklı Sporcuların Performansı
Karabük’te gerçekleştirilen şampiyona kapsamında ringe çıkan Adnan Hüseyin, Ömer Sabaz, Nurullah Utaş ve Abdulsamet Gül isimli sporcular, rakiplerini eleyerek çeyrek finale kalmayı başardı. Şırnaklı gençlerin bu başarısı, bölgedeki spora verilen önemin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.
Çeyrek Final Maçları Ne Zaman?
Şampiyonada çeyrek final maçlarının ne zaman yapılacağı henüz açıklanmadı. Ancak sporcuların antrenörleri ve Şırnak İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü, gençlerin en iyi şekilde hazırlanması için çalışmalarını sürdürüyor.
Boks Turnuvasının Önemi
Gençler Boks Şampiyonası, Türkiye’deki genç yeteneklerin keşfedilmesi ve boksa olan ilginin artırılması açısından büyük önem taşıyor. Bu tür organizasyonlar, genç sporcuların hem kendilerini geliştirmelerine hem de milli takıma aday olmalarına zemin hazırlıyor.
- Şampiyona Karabük’te yapılıyor.
- Şırnaklı dört sporcu çeyrek finale yükseldi: Adnan Hüseyin, Ömer Sabaz, Nurullah Utaş ve Abdulsamet Gül.
- Çeyrek final maçları için tarih henüz belirlenmedi.
Bu şampiyona, Şırnak’tan yetişen genç boksörlerin yeteneklerini sergilemesi ve Türkiye genelinde adlarını duyurması için önemli bir fırsat sunuyor. Sporcuların ilerleyen turlarda da başarılı olmaları bekleniyor.