Dolar 45,1846
Euro 52,9954
Altın 6.703,28
BİST 14.442,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13 °C
Çok Bulutlu

Ulan İstanbul dizisine suç duyurusu!

25.06.2014
A+
A-
Ulan İstanbul dizisine suç duyurusu!
Google news abone ol

Kanal D’de Pazartesi akşamı ilk bölümü yayınlanan Ulan İstanbul dizisi hakkında suç duyurusu!

Çanakkale’de yaşayan İstanbul doğumlu Cevat Yaltıraklı, geçtiğimiz gün ilk bölümü yayınlanan ‘Ulan İstanbul’ adlı dizi hakkında Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Yaltıraklı, dizide İstanbul’a hakaret edildiğini savundu.

Başrollerini Şebnem Bozoklu, Uğur Polat ve Salih Bademci’nin paylaştığı ‘Ulan İstanbul’ adlı dizi, ilk bölümünden mahkemelik oldu. Çanakkale’de yaşayan İstanbullu müteahhit ve restoratör Cevat Yaltıraklı, 23 Haziran’da ilk bölümü yayınlanan dizi hakkında suç duyurusunda bulundu. Dizide, İstanbul’a hakaret edildiğini savunan Yaltıraklı, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı başvurusunda, “Ulan kelimesinin Türkçe sözlükteki karşılığı, ‘Çok kaba bir biçimde öfke ve nefret anlatır’ demektedir. İstanbul’da yaşayacaksınız, İstanbul’un sayısız nimetlerinden faydalanacaksınız ve sonra da şehri İstanbul’a hakaret edeceksiniz. Bu düpedüz İstanbul’a karşı saygısızlıktır, nankörlüktür. Hiç kimse İstanbul’u küçük düşüremez, İstanbul’u öfke ve nefretle anamaz. İstanbul’a karşı yapılan bu hakarete sessiz kalmak ve tepki göstermemek insanlık suçudur” dedi.

Yaltıraklı, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığına, dizinin yayından kaldırılması ya da isminin değiştirilmesi istemiyle suç duyurusunda bulundu. Yaltıraklı, yayıncı kuruluştan, dizinin yapımcı ve sponsorlarından da şikayetçi oldu.

Yönetmenliğini Murat Onbul’un yaptığı, senaryosunu Uğraş Güneş’in yazdığı, İstanbul’da dolandırıcılık yapan bir çeteyi konu alan dizinin ilk bölümü 23 Haziran akşamı yayınlanmıştı. (İHA)

MUSTAFA YAMANER
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.