Dolar 32,5611
Euro 34,7000
Altın 2.517,24
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16 °C
Az Bulutlu

Acun Ilıcalı’dan Yıldız Tilbe ve Gökhan Özoğuz açıklaması

14.10.2017
A+
A-

O Ses Türkiye’deki kavga haberlerine Acun Ilıcalı’dan açıklama geldi

Acun Ilıcalı’dan Yıldız Tilbe ve Gökhan Özoğuz açıklaması

O Ses Türkiye jürisindeki Yıldız Tilbe ile Gökhan Özoğuz arasında yaşandığı iddia edilen ırkçılık tartışması haberlerine Acun Ilıcalı’dan açıklama geldi.

Bu yıl O Ses Türkiye jürisine dahil olan Yıldız Tilbe ve Gökhan Özoğuz arasında kavga çıktığı öne sürülmüş ve çeşitli iddialar ortaya atılmıştı. Bu gelişmelerden sonra Yıldız Tilbe’den bir açıklama yaptı. Tilbe’nin ardından konuya açıklık getiren Acun Ilıcalı ise “Birine ırkçı damgası vurmaya çalışmak iftiradır, ahlak dışıdır” ifadelerini kullandı.

Gökhan Özoğuz ile çekimlerin iptaline neden olduğu iddia edilen kavgaya ilişkin Acun Ilıcalı’nın instagram hesabından yaptığı açıklama şu şekilde:

“Son günlerde herhalde magazinel yazı malzemesi bulmakta zorlanan bazı arkadaşlar, sevgili Yıldız Tilbe ile ilgili gerçekle hiçbir ilgisi olmayan bir haberi gündeme getirmeye çalışmaktalar. O Ses Türkiye çekimlerinde yaşandığı iddia edilen olayla ilgili söylenenler durduk yerde uydurulan yalan ve çarpıtmadan başka bir şey değildir. Yıldız Tilbe yabancı dil bilmediğini, dolayısıyla yabancı dilde söylenen şarkılarda ifade ve yorum başarısını ölçemediği, bu nedenle de yabancı dilde şarkı söyleyen yarışmacılara dönmediğini söylemiştir.

Bu samimi söylemin ‘ırkçılık’la ne alakası olabilir. Bundan sonra ‘sosyopatça’ çarpıtılarak üretilen çirkin senaryoların ise sadece tek bir şeyle alakası olabilir; kötü niyet ve sansasyon yaratma hırsı… Miş’ler ve muş’lar uzerine birine ırkçı damgası vurmaya çalışmak iftiradır, ahlak dışıdır. Keşke değerli sanatçılarımızı iftiralarla acımasızca karalamak yerine, onlara destek olup üretkenliklerini arttırabilsek.”

YILDIZ TİLBE DE YALANLADI

Yıldız Tilbe’nin sosyal medyadan yaptığı açıklama şöyle: “Ben ırkçı değilim. Türkçü, Kürtçü, Lazcı, Alevici, Sunnici değilim. Bana ırkçı diyenler şerefsiz ve net namussuzdur. Bana ırkçı diyen kendisi ırkçıdır. Anladığım dilde yarışmacı istememi ırkçılık ilan edenler, ırkçıdır. Türkçesi düzgün olsun, dünyanın bütün dillerinde de söylesin sakıncası yok.  Mükemmel sesli bir İspanyola ‘Dönülmez Akşamın Ufkunu’ nasıl söyleteceğim, söylese ne kadar hissedeceğim? Ses tamam, söz ne olacak? Herkes anlamıyor tabii.
Ben ne olduğumu ve ne olmadığımı biliyorum, Allah da biliyor.”  “Çekemiyolar beni işte başka açıklaması yok. Kıskançlığınız bitmeyecek malesef.”