Dolar 32,5726
Euro 34,9892
Altın 2.459,41
BİST 9.891,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18 °C
Az Bulutlu

Kösem Sultan dizisi nerede çekiliyor?

15.07.2015
A+
A-

Kösem Sultan için ünlü adada çekim hazırlığı

Kösem Sultan dizisi nerede çekiliyor?

Kösem Sultan dizisinin çekileceği tarihi yer belli oldu.

HANGİ DİZİ NEREDE ÇEKİLİYOR? DİZİLERİN ÇEKİM YERLERİ İÇİN TIKLAYIN

TIMS Yapım’ın Muhteşem Yüzyıl’dan sonraki büyük projesi olan ve Eylül ayında Star TV’de ekrana gelecek olanKösem Sultan dizisi için hazırlıklar sürüyor. Başrollerinde Beren Saat, Hülya Avşar, Mete Horozoğlu, Fikret Kuşkan, Yıldız Çağrı Atiksoy, Erkan Kolçak  Köstendil, Esra Dermancıoğlu, Alican Yücesoy, Aslıhan Gürbüz, Ekin Koç, Berk Cankat gibi ünlü oyuncuların rol alacağı Kösem Sultan dizisinin nerede çekileceği de belli oldu. Dizi genel olarak Muhteşem Yüzyıl için kurulan ve yeni dizi için yenilenen dev sette ve Yunanistan’ın Sakız Adası’nda çekilecek.

YAZ DİZİLERİ NEREDE ÇEKİLİYOR?

KÖSEM SULTAN YUNANİSTAN YOLCUSU!

Muhteşem Yüzyıl ekibinin şimdi de “Kösem Sultan” için start vermesi, Yunanistan’da ses getirdi. Chios (Sakız) Adası’nda yayınlanan Politish Chios adlı yerel gazetede, dizinin ilk bölümlerinin 16 ve 17. yüzyıldan kalma tarihi yapıların bulunduğu bu adada yapılacağı ileri sürüldü.  Chios Kültür ve Turizm Bakanlığı ile belediye başkanlığından alınan bilgiye dayandırılan haberde, Sakız Adası’nda başlanacak çekimlerin daha sonra ülkenin iki farklı bölgesinde devam edeceği bilgisi de yer aldı.

HÜLYA AVŞAR SAFİYE SULTAN OLDU-FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

safiye-sultan-hülya-avşar-kösem-sultan

hülya avşar kösem sultan dizisi (7)

KÖSEM SULTAN’DA ÇAĞATAY ULUSOY İDDİASI

Sabırsızlıkla beklenen Kösem Sultan dizisinden bu kez Çağatay Ulusoy sürprizi geldi. Beren Saat ve Mete Horozoğlu gibi isimlerden sonra Çağatay Ulusoy da Kösem Sultan kadrosuna dahil oldu.

çağatay-ulusoy-yeni-imaj

Kösem Sultan dizisinin muhteşem transferlerine Çağatay Ulusoy eklendi. Beren Saat, Mete Horozoğlu, Fikret Kuşkan, Hülya Avşar, Yıldız Çağrı Atiksoy ve Erkan Kolçak Köstendil, Esra Dermancıoğlu, Alican Yücesoy, Aslıhan Gürbüz gibi isimlerden sonra dizinin son bombası Çağatay Ulusoy oldu. Uzun süredir ekranlarda görülmeyen Beren Saat’in Kösem Sultan’da yer almasından sonra daha büyük bir sürpriz olmaz diye düşünülüyordu ki Çağatay Ulusoy haberi geldi. Böylece Kösem Sultan oyuncu kadrosuyla şimdiden yüksek reytingleri kimseler bırakmayacağını garantiledi.

KÖSEM SULTAN KİMDİR?

1590 yılında doğan Haseki Kösem Sultan, Bosna beylerbeyi tarafından İstanbul’a kızlarağası olarak gönderilmiş, henüz 15 yaşındayken Sultan Birinci Ahmed’e haseki olmuş, zekasıyla padişahı etkisi altına almayı başarmış, bütün saraya hükmetmeyi erken yaşlarda başarmıştır. Osmanlı tarihinin en güçlü kadın sultanlarından bir olarak anılan Kösem Sultan’ın hayatı romanlara, tiyatro oyunlarına, opera eserlerine konu olmuştur. Oğulları IV. Murad ve İbrahim ile torunu IV. Mehmed döneminde uzun yıllar devlet yönetiminde etkili Kösem Sultan’ın saltanatı, IV. Murad’ın idareyi tam olarak ele almasına kadar sürmüştür ancak 4. Murat’ın genç yaşta ölümü üzerine Kösem sultan yeniden etkin hale gelmiştir. Osmanlı’nın en güçlü kadınları arasında anılan Kösem Sultan, torunu 4. Mehmed döneminde gelini, padişahın annesi Turhan Sultan tarafından boğdurularak öldürülmüştür. Bir dönemi etkileyen Kösem Sultan, Harem’de katledilen ilk sultandır.

KÖSEM SULTAN Yeni sezonun en merakla beklenen dizisi Kösem Sultan..Muhteşem Yüzyıl'ın yapımcısı Tims'in yeni dizisi için çalışmalar sürüyor.

KÖSEM SULTAN
Yeni sezonun en merakla beklenen dizisi Kösem Sultan..Muhteşem Yüzyıl’ın yapımcısı Tims’in yeni dizisi için çalışmalar sürüyor.