Dolar 32,5540
Euro 34,9597
Altın 2.449,32
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20 °C
Az Bulutlu

Sıfır bir dizisi konusu ve oyuncuları

13.10.2017
A+
A-

İnternet dizisi Sıfır Bir transfer oldu

Sıfır bir dizisi konusu ve oyuncuları

Sıfır bir dizisinin konusu ne, hangi oyuncular rol alıyor? Blu TV Sıfır bir dizisi hakkında tüm bilgiler haberimizde…

Youtube dizisi Sıfır Bir, üçüncü sezonu ile artık Blu TV’de. İlk bölümü 1 Haziran 2016’da yayınlanan ve kısa sürede binlerce hayrana ulaşan internet dizisi Sıfır Bir, 1 Şubat’ta ikinci sezon finalini yaparak ara vermişti.

Uzun süren bekleyişin ardından dizinin yayın haklarının Blu TV tarafından satın alındığı ve üçüncü sezonun bu platform üzerinden yayınlanacağı açıklandı. İlk iki sezonu Youtube’da yayınlanan Sıfır Bir’de Adana’nın getto kesimlerinden Hürriyet Mahallesi’ndeki olaylar anlatılıyor.

SIFIR BİR DİZİSİNİN KONUSU

Sıfır Bir – Bir Zamanlar Adana’da, bildiğimiz suç dizilerinden hayli farklı bir yapıya sahip. Alışık olduğumuz üzere Sıfır Bir sadece bir intikam hikâyesini, bir hırsızlığı ya da bir katliamı anlatmıyor; aslında her sahnesinde daha derine, sosyokültürel bir arka plana göndermede bulunuyor.

Hikâye aslında bir grup gencin, birtakım haksızlıklarla ettikleri mücadeleyi anlatıyor. Mücadele neticesinde elde edilen her bir zafer, onlara inanan daha fazla yoksul insanı; her gözü yaşlı yoksul insan da ekibin sırtına daha fazla yük, sorumluluk ve yılmaz bir azmi beraberinde getiriyor.

20’li yaşlarda üç gencin; Savaş, Cio ve Özgür’ün, kadim dostları Cihat Sarsılmaz ve Anafor’la beraber içine düştükleri bu düzen, zamanla onların kaderi olmuş vaziyette…

Hürriyet Mahallesi’nde fuhuş, uyuşturucu satışı yapanlara karşı mücadele yine aynı mahallenin gençleri tarafından sonuna kadar verilir. Mahalleli ailedir, aileye karşı saygısızlık ve her türlü haksızlık muhakkak ceza bulur.

Bu mahallenin kendi kuralları vardır ve bu kurallar, cezaların yetersiz kaldığı her an devreye girmeye mecburdur.

Savaş ve ekibi, mecburdur. Başka çareleri yoktur. Onlara başka çare bırakılmamıştır…

Sıfır Bir sadece bir suç hikâyesini değil; ülkemizin, hatta dünyanın yoksul kesimlerinin gerçeğini anlatıyor. Evrenseli, yerel üzerinden yakalamayı başarıyor. Tıpkı dizinin yaratıcılarının Adanalı öncüleri Yaşar Kemal’in İnce Memed’le tüm dünyayı fethettiği ya da Yılmaz Güney’in, filmleriyle, bir kesime değil, tüm dünyaya seslendiği gibi.

Adana’nın en yoksul mahallelerinden biri olan Hürriyet Mahallesi’ndeki her bir başkaldıran, maalesef bir o kadar suçlu ama iyi ki bir o kadar da insan.

SIFIR BİR DİZİSİNİN OYUNCULARI

Savaş Satış

Savaş, mahallenin ve ekibin abisidir. Mahallenin bekası, mahallelinin huzuru için kendi hayatını feda etmiş, bedel ödemiştir. Bu vasıflarıyla kendinden yaşça büyükler tarafından dahi sevgi ve saygı görür. O da bu saygıyı hiçbir zaman suiistimal etmeden, ne zaman biteceği belli olmayan bu savaşa her gün yeniden başlar. Savaş’ın ismi, adeta kaderidir.

Cihangir Ceyhan

Cio, ekibin gözü karasıdır. Haksızlıklar karşısında öyle çabuk dolar ki, bir an önce harekete geçmek, hakkın yerini bulması için elinden ne geliyorsa yapmak ister. En tehlikeli görevlere bile gayet büyük bir keyif içerisinde hiç düşünmeden dalan Cio’nun ekip içerisindeki önemli bir rolüyse mahalledeki gençleri örgütlemesi, kontrol etmesidir.

Özgür Meriç

Özgür, ekibin sakin gücüdür. Her alınacak kararın öncesinde uzun uzadıya konuyu masaya yatıran; ekibi, işi artıları ve eksileriyle düşünmeye sevk eden fren mekanizmasıdır. Özgür’ün bir diğer özelliğiyse, içinde bulundukları koşulları, yaşadıkları hayatı sürekli sorgulamasıdır. Bunu, kimi zaman yazdığı şiirlerde de ifade eder.